El nostre vi

Trosset de Porrera

Vins Olim i Trosset de Porrera

Trosset de Porrera, Priorat

Denominació d’Origen Qualificada

Trosset vol dir finca petita. Aquest tros de terra que, fins on ens arriba la memòria, hem cultivat en família, té una extensió de dues hectàrees i mitja, i un desnivell del 60% en gairebé tota la finca. Es troba al bell mig del Priorat, situada a la partida de la Coma d’En Romeu, al terme municipal de Porrera.

Des de l’any 1998, els germans Eduardo i Diego Duran, vam decidir iniciar l’aventura d’elaborar vi amb les plantes centenàries que emergeixen d’aquesta terra dura i rocallosa, composta bàsicament de la pissarra característica del Priorat, la licorella.

Amb la idea de fer la nostra pròpia producció, i en el que seria el coupage final, vam plantar noves varietats a la finca. A la carinyena i garnatxa autòctones, de més de 90 anys, hi vam posar cabernet, syrah i merlot, que passarien a formar part del nostre vi. De molt baixa producció, a causa del terreny tan adust i extrem, actualment la producció anual per planta no sobrepassa els 400 grams.

Trosset de Porrera és un vi de proximitat, pensat per a amics, un vi de finca, respectuós amb el medi ambient, tant en el cultiu de la vinya com en la seva elaboració, que respon més a una filosofia que a un propòsit comercial.
Es podria definir com una forma de vida, ja que sense ser ecològics oficialment, cultivem la terra de manera totalment natural, practicant tècniques biodinàmiques, tant per combatre possibles plagues com per optimitzar el producte final. El clima i la petita extensió de la nostra terra ens permet mimar la nostra vinya.

El nostre producte final, el Trosset de Porrera, està elaborat amb la cura i la selecció que els preuats fruits d’aquesta terra es mereixen. Amb un 75% de carinyena, un 10% de garnatxa, 8% de syrah i 7% de merlot, i havent passat 18 mesos en barrica de roure francès, s’embotella per al seu consum. La mitjana de producció és d’unes 800-1000 botelles, que les guardem tres anys abans de treure-les a mercat.

L’èxit del resultat és degut no solament a la nostra filosofia de cultiu i elaboració, sinó també al fet que gran part de la personalitat del Trosset és l’expressió pura del terroir.

El caràcter complex del Trosset invita a asseure’s al voltant de la taula i a descobrir, sense pressa, tots els seus matisos en les diferents fases, des de que s’obre fins a l’última gota, esperant que s’obri perquè ens vagi donant tot el seu potencial i mostrant cadascuna de les notes i les aromes que desprèn.

Proposem practicar l’slow drink per apreciar-lo en tota la seva essència.

L’interès que està aixecant el Trosset ens obliga a deixar que es vagi allunyant de l’entorn on es va crear. Finalment, hem decidit donar-li ales i acompanyar-lo amb aquesta carta de presentació.

Podeu veure un article sobre El Trosset publicat a www.mivino.info

Olim, Priorat

Denominació d’Origen Qualificada

Des del 2010 fem una segona gama que prové de la Finca del Molí. Olim és el germà petit del Trosset, amb un 90% de carinyena i 10% de cabernet. Un vi de gran frescura pel seu punt idóni d’acidesa.

Actualment, el Trosset i lÒlim es vénen al Priorat, als Estats Units, Alemanya, País Vasc i a Suïssa.

Preu recomanat de venda al públic: 38 € i 18 € respectivament.

Contacte: Dic Duran dicduran@hotmail.com Tel. 686 963 385